X

Legumele care îngroașă sângele: Ar putea neutraliza efectul medicamentelor anticoagulante

Legumele care îngroașă sângele: Ar putea neutraliza efectul medicamentelor anticoagulante. Hipercoagularea (îngroșarea sângelui) este o problemă gravă care poate avea consecințe foarte grave.

Ea poate apărea pe fondul unei inflamații cronice, al unor mutații genetice, din cauza unui exces de globule roșii sau de proteine. „Malnutriția, obiceiurile proaste, în special fumatul, pot declanșa procesul”, spune medicul rus Nikolai Medvedev.

Specialistul adaugă că plângeri precum amețeli frecvente, dureri de cap, manifestări de slăbiciune, tensiune arterială ridicată, vedere încețoșată, apariția de hematoame fără motiv, la femei – avorturi spontane, pot produce îngroșarea sângelui.

CITEȘTE ȘI: Una din legumele cele mai des consumate de români: Când devine toxică

Cu toate acestea, hipercoagularea poate fi complet asimptomatică, dar între timp până la formarea unui cheag de sânge sau a unei tumori.

„Dacă examinările și testele arată tulburări de coagulare a sângelui în organism, atunci medicul va prescrie un tratament antiplachetar sau anticoagulant. Dar, înainte de toate, trebuie să vă schimbați stilul de viață, altfel nu va avea niciun efect. În special, trebuie să renunțați la obiceiurile proaste și să beți mai multă apă (un litru și jumătate până la doi litri pe zi)”, adaugă medicul.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că unele substanțe conținute în anumite alimente reduc sau chiar neutralizează efectul acestor medicamente. Este foarte important să se evite administrarea unor cantități mari de vitamina K.

Legumele care îngroașă sângele

„Vitamina K1 se găsește în alimentele vegetale. Dacă suferiți de o tulburare de coagulare a sângelui, eliminați din alimentația dumneavoastră legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi:

De asemenea, eliminați din alimentația dumneavoastră prunele uscate , rădăcina de țelină, caju și nucile de pin. În plus, rodiile, kiwi, afinele, murele îți pot face rău”, mai spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Legumele care te protejează de infecții

Specialistul adaugă că vitamina K2 se găsește în produsele de origine animală. Se găsește în cantități mari în ficatul de vită și de gâscă, în carnea de pui, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro